Make your own free website on Tripod.com
Bonny
Over de labrador
Home
Over mij
Over de labrador
Bonny naar ...
Fotoalbum
Gastenboek
Site's van andere honden

Hier wat info over de Labrador.

Informatie

De Labrador Retriever komt oorspronkelijk uit Engeland. Grootte omstreeks 54 - 58 cm.
Deze populaire gezinshond komt voor in de kleuren geel, zwart en chocolade bruin (ook wel leverkleur genoemd). De labrador heeft een korte vacht die waterafstotend is. dat is ook wel nodig want het is een waterhond bij uitstek! Hij apporteert graag en overal: dus ook uit het water of over het water heen! De vacht is niet moeilijk te verzorgen: het klit niet.Natuurlijk komt er in de rui periode wel heel veel haar af: op dat moment is het aan te bevelen om veel te borstelen.

KARAKTER

De Labrador is een heel vriendelijke hond die graag werkt. Vooral jachttraining is wat hij graag doet. Maar ook gehoorzaamheidstraining gaat goed en bijvoorbeeld wordt de Labrador ook gebruikt voor blindegeleidehond. De meeste Lab's zijn echter gewone gezinshonden wat ze bijzonder goed afgaat: vandaar de enorme populariteit. Ze zijn ook echte kindervrienden vooral ook door zijn zachte en goedmoedige aard


De labrador is van huis uit een echte jachthond. Vergeet dat dus niet als u overweegt een Labrador aan te schaffen! Ze hebben redelijk veel beweging nodig! Naast lange wandelingen (als ze uitgegroeid zijn!) doet u ze veel plezier met de trainingen!

labtd.jpg